Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ

Ο 'Κοινός Παρονομαστής' είναι μία εξαιρετική εθνικιστική αρχειακή ιστοσελίδα, η οποία συνδυάζει ποιότητα, σοβαρότητα, άρτια αισθητική και γνώση από μέρους των συντακτών της. Είναι προφανές ότι οι συντάκτες της προέρχονται από τις τάξεις του ΕΝΕΚ. Στους νεότερους δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή η συμβολή του ΕΝΕΚ στο εθνικιστικό κίνημα και μέσω της ιστοσελίδας μπορούν να ενημερωθούν για τα πεπραγμένα των παλαιότερων. Το ΕΝΕΚ αποτελεί 'παρελθόν', ωστόσο πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι με σημαντικούς και καλούς αγώνες στην πλάτη τους συνεχίζουν και στελεχώνουν κινήσεις στο σήμερα και να προσφέρουν κατά πώς κρίνουν βέλτιστον για τον εθνικισμό. Εμείς δεν τασσόμαστε υπέρ ή κατά του ΕΝΕΚ, άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν εκδήλωση θράσους και ασέβειας. Οι αγώνες τιμώνται από τους ίδιους τους αγωνιστές. Τα όπλα της κριτικής μας ας στοχεύουν τους καρεκλοκένταυρους και τους καναπεδάτους, όχι τους αγωνιστές. Κάποτε πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πώς εάν επιθυμούμε να πάμε ένα σκαλί παραπάνω αυτό που ονομάζεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο 'κίνημα', πρίν από όλα, οφείλουμε να ωριμάσουμε εμείς οι ίδιοι ως άτομα. Η μικροπρέπεια, η κακεντρέχεια και ο χλευασμός ανθρώπων με προσφορά στον εθνικισμό, ότι δήθεν 'αυτοί είναι ακροδεξιοί' και 'εμείς οι άλλοι είμαστε οι επαναστάτες' κάποτε πρέπει να σταματήσει. Εάν είναι κάποιοι άνθρωποι που συγκαταλέγονται στους παραγνωρισμένους και παρεξηγημένους του 'χώρου', δεν είναι άλλοι από τους εκδότες βιβλίων εθνικού προβληματισμού. Το τσουβάλιασμα όλων σε ένα σακί συνιστά επιπολαιότητα. Δεν είναι όλοι 'έμποροι'. Η προσφορά αυτών των ανθρώπων είναι τεραστία για όσους είναι σε θέση να κατανοήσουν τί σημαίνει να υπάρχει χάρη σε αυτούς, σε καθεστώς αριστερής τρομοκρατίας με δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονικές ενέργειες σε βάρος τους, εθνική διανόηση σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, όπου η αριστερή θολοκουλτούρα έχει επικρατήσει κατά κράτος.
Επί σειρά ετών, οι περισσότερες ιστοσελίδες του 'χώρου' που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια εδώ και εκεί και δεν έχουν οτιδήποτε αξιόλογο να προσφέρουν στην εθνικιστική κοινότητα πέρα από μία ανταγωνιστική διάθεση όσον αφορά την επισκεψιμότητα ή την επικριτική φραξιονιστική διάθεση. Ανεξάρτητα εάν συμφωνούμε στην εθνικιστική αντίληψη και τις πολιτικές επιλογές των συντακτών της ιστοσελίδας 'Κοινός Παρονομαστής', το αξιόλογον δεν θα αποσιωπηθεί από εμάς. Την συνιστούμε σε όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του εθνικιστικού κινήματος των δύσκολων χρόνων της μεταπολίτευσης. 
Ο εκλειπών Ιωάννης Σχοινάς, ιδρυτής του εθνικιστικού εκδοτικού οίκου 'Νέα Θέσις' προήρχετο από το ΕΝΕΚ. Ήταν ένας εκ των πλέον αξιόλογων ανθρώπων του κινήματος και η προσφορά του στην εθνικιστική διανόηση δεν πρέπει να λησμονηθεί από κανέναν. Η 'Νέα Θέσις' έχει εκδώσει πολλά από τα πλέον αξιόλογα βιβλία εθνικού ενδιαφέροντος, χωρίς τα οποία, ίσως πολλοί εξ ημών δεν θα ήμαστε αυτοί που είμαστε σήμερα. Αυτό ας το βάλουν καλά μέσα στο μυαλουδάκι τους ορισμένοι νεοκλήδες του 'χώρου', τα κείμενα των οποίων στάζουν αίμα και τολμούν να κρίνουν ως 'ακροδεξιούς' ανθρώπους που δεν λύγισαν ύστερα από δεκάδες βομβιστικές επιθέσεις, δολοφονικές ενέδρες και οικονομική καταστροφή, ενόσω αυτοί, ως συνήθως, έπιναν ανέμελοι το φραπεδάκι τους κουτσομπολεύοντας. Σεβασμός σε αυτούς που κράτησαν 'Θερμοπύλες' στην εποχή τους και σήμερα κάποιοι έχουν το 'προνόμιο' να πουλάνε ιδεολογικές μεγαλοστομίες χάρη στους αγώνες που έδωσαν άλλοι. Αυτά 'φίλοι Εθνικοσοσιαλιστές' που εύκολα ασκείτε κριτική. Όταν οι 'ακροδεξιοί' έδιναν μάχες στους δρόμους, εσείς δεν είχατε σκάσει από το αυγό σας και δεν υπήρχατε ούτε ως νοητική σύλληψη στα αχαμνά του πατρός σας. Η χειρότερη εκδοχή της Δημοκρατίας. Να επιτρέπεται στον τυχάρπαστο και τον ανόητο να λένε 'ελεύθερα' την γνώμη τους.

Κοινός Παρονομαστής: http://koinosparanomastis.blogspot.com/