Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΝΤΟΥΡΡΟΥΤΙ Ή ΦΥΣΣΑΣ;

Η θεαματική επίθεση της κλαρινοπαρέας Κερατσινίου 'Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας' στα γραφεία της Κεντρικής Διοικήσεως της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων απέδειξε διάφορα πράγματα. Το κράτος είναι εγκληματικά μελλοδραματικό και εξαπατάει συστηματικώς τους υπηκόους του. Ο χώρος και ο χρόνος της επιθέσεως εκθέτει πρώτα από όλα το κράτος που παριστάνει πώς είναι ένα πολυτελές μπορντέλο, ενώ είναι ένα ασήμαντο μπορντελάκι του εικοσάρικου ή μίας ταληροπίπας. Η απουσία των σωματειακών ρουβικώνιων υπερανθρώπων από μία τέτοια θεαματική επίθεση προκαλεί με τη σειρά της πρόσθετα ερωτηματικά. Είναι απορίας άξιον ότι μία τόσο πολυδιαφημισμένη 'αναρχική' ομάδα που μπαινοβγαίνει με άνεση στο Μέγαρο αψηφώντας την περίφραξη, αποδεικνύεται ανεπαρκής ώστε να επιτεθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να αναλάβει την ευθύνη. Προφανώς, κρύβονται άλλοι σχεδιασμοί πίσω από αυτή την απουσία και υπάρχει ένα ένοχο μυστικό που φοβούνται ότι συν τω χρόνω θα αποκαλυφθεί πέρα από τη θέλησή τους. Απεδείχθη για ακόμα μία φορά πώς το σκοπούμενο από ετών των διαλελυμένων πολιτικών νεολαιών όλων των κομμάτων, το οποίο επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών για την ιστορική μετάβαση σε ένα αστυνομικό μονοκομματικό κράτος, έρχεται να πληρώσει ο πάντοτε χρήσιμος εσμός των Εξαρχείων.

Πέραν ότι είναι ερασιτέχνες αποδεικνύονται και εντελώς ανεπίδεκτοι μαθήσεως και στοχοποιούνται μόνοι τους. Από ιστορικής απόψεως, 'λάχανα'. Να τους ενημερώσει κάποιος ότι ο Παύλος Φύσσας δεν ήταν αναρχικός, ίσως να μην είχε καν ακούσει για τον Ντουρρούτι. Ούτε ενεργός αντιφασίστας ήταν, ενταγμένος σε κάποια πολιτική ομάδα και το πιθανότερο δεν είχε ψηφίσει ποτέ του. Το ολέθριο λάθος του ήταν ότι είχε πέσει στη λούμπα, όντας ένα μεμονωμένο άτομο και όχι καλυπτόμενο πίσω από κάποια βαρβάτη συλλογικότητα, να μην μασάει τα λόγια του κράζοντας τους φασίστες μέσα από τα τραγούδια του. Η παραπομπή στον Ντουρρούτι είναι αστεία. Ο Ντουρρούτι ήταν στην πρώτη γραμμή και ηγείτο ολόκληρου κινήματος που πολεμούσαν τους φρανκικούς. Ήταν έντονα πολιτικοποιημένος και διεδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην δημιουργία της παραδόσεως αυτού που ονομάζεται σύγχρονο ευρωπαϊκό αντάρτικο πόλης. Ο Παύλος Φύσσας που ενώ ήταν πολιτικοποιημένος, υπολείπετο στο ότι δεν ανήκε σε κάποιο κίνημα.

Η άστοχη σύνδεση εν είδη παρομοιώσεως ή εξομοιώσεως του Ντουρρούτι με έναν απλό νέο που δεν διέφερε ταξικά από τον μέσο εξαθλιωμένο Έλληνα και απλώς εξέφραζε μέσα από τα τραγούδια την αντίθεση του, έστω με προκλητικό και υβριστικό τρόπο και με όλη την αφέλεια της ηλικίας και των επιρροών που είχε από τον περίγυρό του, δεν είναι ένα ατύχημα, αλλά ένα πολιτικό δυστύχημα. Επειδή όμως όλο αυτό το βιολί με τις επιθέσεις σε γραφεία έχει καταντήσει πολύ βαρετό και μεταπολιτευτικό, θα εστιαστούμε στον σκοπό της επιθέσεως. Το οπτικοακουστικό είναι εντελώς τραγικό. Ένας τυχαίος περαστικός θα μόνταρε ένα πολύ καλύτερο. Οι αερομεταφερόμενοι 'όλα τα σπάω' είναι πολύ χαλαροί, σχεδόν έχοντας τα χέρια στις τσέπες έκαναν την επίθεση. Δεν κάλυψαν τα χαρακτηριστικά τους και πολύ απλώς αποδεικνύουν πώς δεν τους ενδιαφέρει και πολύ η αποκάλυψη της ταυτότητός τους. Γιατί να το κρύψουν άλλωστε...όλοι τους είναι σεσημασμένοι. Αντίθετα, ο Παύλος Φύσσας δεν έκρυψε ποτέ το πρόσωπό του και για χάρη πολιτικής εντιμότητος πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.

Από τις ατέρμονες μετακομίσεις των γραφείων της Χρυσής Αυγής λόγω ασκήσεως πιέσεων προς τους εκάστοτε ενοικιαστές χώρων που στεγάζονται αυτά δεν ικανοποιήθηκαν. Προφανώς έχουν απελπιστεί και επιδιώκουν κάτι πιο δυνατό και θεαματικό. Η δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο έκοψε σύριζα τα πόδια του αντιφασιστικού συρφετού και αυτό χρήζει αναλύσεως. Έπειτα από ένα τέτοιο αποτρόπαιο γεγονός, ο αντιφασιστικός συρφετός 'το τερμάτισε'. Βρίσκονται προ αδιεξόδου. Η ένταση κορυφώθηκε και επήλθε πολιτική εκτόνωση για όλους. Εφεξής έχουν δύο επιλογές. Να ξεκινήσουν παλικαρίσια το αντάρτικο που το λιβανίζουν εδώ και μία δεκαετία (απίθανο λόγω συνθηκών) ή να δολοφονήσουν εκ νέου. Γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι στην δεύτερη περίπτωση τα πράγματα θα πάρουν αρνητική τροπή για τους ίδιους, καθώς θεωρούμε δεδομένο τα αντίποινα. Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α δείχνει να μην θέλει μία τέτοια εμφυλιοπολεμική κατάσταση στο εσωτερικό της Ελλάδος. Η απόπειρα εμπρησμού από την ντουρρουτική συμμορία ενώ υπήρχαν άνθρωποι σε κλειστό χώρο αποδεικνύει πώς είτε δεν έμαθαν το μάθημά τους από την τραγωδία της Marfin είτε είναι διπρόσωπα καθάρματα ως προς την εγκληματική δράση τους που κατά τα άλλα ενοχλήθηκαν που ο λαός τους χαρακτήρισε δολοφόνους.

Θεωρούμε βέβαιον πώς η στρατηγική επιλογή που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και βάσει επιτελικού σχεδιασμού είναι η πρόκληση ολοκληρωτικής καταστροφής σε υλικές υποδομές. Προφανώς αντελήφθησαν ότι ούτε με τις δολοφονίες κατάφεραν περισσότερα, το αντίθετο συνέβη και επιδιώκουν κάτι μεγαλύτερο. Με δεδομένα ότι έχουν παροπλιστεί ο 'Επαναστατικός Αγώνας' και η ΣΠΦ, δεν έχουν την ποσότητα που θα τους επιτρέψει να καλυφθούν πίσω από μία ομβρέλα ένοπλων οργανώσεων. Η συγκεκριμένη επίθεση της 'Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας' αποτελεί πρόβα για το επόμενο στοχευμένο χτύπημα του βαθέως κράτους προκειμένου να ριχτεί νερό στον πολιτικό μύλο. Η ευθύνη είναι όλων όσοι κωφεύουν προκλητικά και δεν εκτιμούν κατά πώς αρμόζει τα σημεία των καιρών. Δεν υπάρχει το 'δεν άκουσα, δεν οίδα'. Όποιος δεν οπλίζεται, πεθαίνει. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Τα χαλκευμένα νομίσματα ονομάζονται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΣ και όλοι θα καταλάβουμε τί συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν, καθότι είναι αυτό που μας δείχνει το μέλλον και αντιστρόφως. Ας έχετε τα μάτια ανοικτά. Δεν μπορούμε να σας τα ανοίξουμε περισσότερο